Om Billby Hästcenter

Billby Hästcenter är beläget mellan Sigtuna och Eriksund, norr om Stockholm. Anläggningen drivs av oss – Matilda Olofsson och Anna Larsson. Två eldsjälar när det kommer till att träna och hantera hästar utifrån individens förutsättningar, såväl fysiska som mentala. Vi har haft äran att arrendera Billby sedan 1 juni 2020. Vi har sedan vi flyttade hit haft som målsättning att utveckla verksamheten och hitta hållbara, smarta lösningar på alla utmaningar vi möter. Den inställningen tar vi med oss in i 2021.

Här på gården har vi 10 boxplatser i vårt nyrenoverade, vita stall samt 4 boxar i vårt gäststall och en lösdrift med en 40 kvadratmeter stor ligghall. Vita stallet har boxar byggda för att optimera den sociala kontakten hästarna emellan, där hästarna når varandra över boxväggarna. Det leder till många fina stunder av ömsesidigt kliande med boxgrannen och har verkat lugnande på de hästar som tidigare haft stereotypa beteenden.

Vi är noga med vilka hyresgäster som får flytta in på Billby, eftersom vi är mån om att hålla stämningen positiv, lösningsorienterad och med nära till skratt. Här önskar vi att både människor och djur mår bra! Det ska vara enkelt och mysigt att ha häst på Billby.

Förutom hästarna och oss (Matilda och Anna) bor här även katten Katy samt familjemedlemmarna André och Polly, 4 år. I teamet ingår även Felicia Bäckvik, som förutom att vara en fena på hästar också är regerande mästare i röjsåg.

På sommarhalvåret ordnar vi kurser och föreläsningar. Vi har då möjlighet att erbjuda både gästboxar och gästhagar i olika storlekar.

Varmt välkomna att hälsa på oss på Billby!

/Matilda & Anna