Tömkörning & equiband som rehab

På Billby tar vi emot alla typer av hästar för rehabiliterande träning så som tömkörning, igångsättning och arbete med equiband. Vi är godkända av Agria som rehabiliteringscenter, vilket innebär att du kan önska av din veterinär att hen skriver en remiss/behandlingsplan för rehabilitering hos oss på Billby. Du kan få ersättning med upp till 10 000 kr per försäkringsår.

Vi har flera års erfarenhet av tömkörning som rehabilitering och har fått många fina resultat. Tömkörningen är en utmärkt träningsform för hästar som av någon anledning inte bör ridas eller som komplement till ridningen. I töm kan hästen arbetas i en fördelaktig form som stärker ryggen och bygger överlinje, utan att samtidigt belastas av ryttarens vikt.

Vi arbetar hästen i töm med eller utan equiband, beroende på hästens bakgrund, skadehistorik och ägarens/veterinärens önskemål. Vi har arbetat med equiband sedan årsskiftet 19/20 och haft fördelen att använda bandet på ett femtiotal olika hästar med vitt skilda förutsättningar. När bandet används rätt kan det göra underverk för de hästar som behöver hjälp att stärka sin core och hitta till en bättre kroppshållning. Vi har haft äran att se många hästar utvecklas enormt med hjälp av god tömkörning i kombination med equiband.

Tömkörningen kombineras som all vår träning med filosofin från Susanne Widners Uppbyggande System. Vi lägger en träningsplan för alla de hästar som kommer till Billby och arbetar sedan utifrån den. Träningsplanen anpassas efter hästens skadehistorik, framtidsmål och rådande förutsättningar.